Kötelező környezetvédelmi biztosítás 

2024.01.01-i kezdettel a 271/2023. (VI.29.) Korm. rendelet 6. - 9. §-a a hulladékgazdálkodó és hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek számára kötelezővé tette környezetvédelmi felelősségbiztosítás megkötését 

Kiknek szól a kötelező környezetvédelmi biztosítás? 

A hulladék mennyiségére vonatkozó szabályozásokat a 440/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet határozza meg. Ennek értelmében környezetvédelmi biztosítást kell kötni, és adatszolgáltatást kell teljesíteni azoknak a gazdasági szervezeteknek, amelyek telephelyén tárolt hulladék meghaladja az alábbi mennyiségi küszöbértékeket: Veszélyes hulladék esetén: 200 kg. Nem veszélyes hulladék esetén: 2000 kg. Nem veszélyes bontási-építési hulladék esetén: 5000 kg. Ezen rendelet célja a környezetvédelmi biztosítás és az adatszolgáltatás kötelezettségének meghatározása annak érdekében, hogy a hulladékkezelési folyamatok során megfelelő védelmet nyújtsanak a környezeti károk ellen, különösen azoknál a szervezeteknél, ahol a nagyobb mennyiségű hulladék tárolása vagy kezelése fokozott környezeti kockázatot jelenthet. 

Gumisok, autószervizek, benzinkutak – minden olyan vállalkozás, amely évente 200 kg-nál több veszélyes hulladékot termel, mint például fáradt olaj, autógumi vagy féktisztítós flakonok. 

Kifőzdék,éttermek büfék, kocsmák, gyorséttermek- ha évente 2000 kg-nál több nem veszélyes hulladék keletkezik a helyszínen. 

Éjjel-nappali üzletek, ABC-k, hentesek, dohányboltok, zöldségesek, – a kartondobozok, üvegek és selejtes áruk gyorsan megtelítik a kukát, évente 2000 kg felett. 

Miért van szükség a Környezetvédelmi Biztosításra? 

A 440/2012. Kormányrendelet értelmében 2024.01.01-től minden érintett vállalkozásnak kötelező a környezetvédelmi biztosítás, és az engedélyek mellé pénzügyi biztosítékot kell nyújtani. Ne kockáztassa a büntetéseket és az engedélyek visszavonását! Válassza a ZöldVédelem Környezetvédelmi Biztosítást, és legyen biztos abban, hogy vállalkozása minden szabálynak megfelel! 

Mik a fő előírások? 

Veszélyes hulladék esetén: 200 kg felett 

Nem veszélyes hulladék esetén: 2000 kg felett 

Nem veszélyes bontási-építési hulladék esetén: 5000 kg felett 

FONTOS TUDNIVALÓ! 

Hulladékgazdálkodási tevékenységet kizárólag érvényes környezetvédelmi biztosítás mellett folytathat. Az engedélyezett tevékenységek befejezéséig a biztosításnak minden hulladékgazdálkodási tevékenységre kiterjednie kell. 

Együttműködés lépései

Telefonhívás

Szakértő kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot és egy személyes időpontot egyeztet Önnel, amely keretén belül részletesen át tudják beszélni a lehetőségeit.

Testreszabás

A találkozó során munkatársunk felméri az Ön igényeit és előkészíti az Ön számára legmegfélőbb megoldást.

Szerződéskötés

A megbeszéltek alapján digitálisan is rögzítésre kerülnek az igényei, valamint feltöltésre kerül az egyedi ajánlata.

Utánkövetés

A szerződéskötés után sem marad egyedül! Csapatunk folyamatosan kapcsolatban marad Önnel. Rendelkezésére állunk közvetlenül várakozás és hosszas procedúrák nélkül.

Ne hagyja az utolsó pillanatra! Kérje ajánlatunkat még ma, és legyen biztos a környezetvédelmi kötelezettségeinek maradéktalan teljesítésében!